Working at the plans for the Coffee Shop

Dec. 5th 2013

Ook vandaag word ik weer opgehaald, maar dan om 8.00 uur voor ontbijt bij Wycliff. Daarna gaan we inclusief Irene richting Nairobi. We bezoeken vier coffeeshops om te kijken wat de prijzen zijn en hoe ze ingericht zijn. De derde, Urban Coffee bevalt ons het beste en lijkt voor ons ook haalbaar. De inrichting is sfeervol en niet al te moeilijk, de prijzen zijn OK. Daar kunnen we e.e.a. van overnemen.
Daarna weet Irene nog een zaak met keukenartikelen voor de professionele keuken. Dat blijkt een schot in de roos. Ze hebben een gebruikte koffiemachine staan, een drie-groeps. En een waterfilter en koffiemolen, die spullen zijn hier dus verkrijgbaar en niet te ver van Kitengela. De prijzen zijn wel wat hoog, maar onderhandelbaar. Verder hebben ze ook koelvitrines, warmhoud bakken, koelkasten, ect. zowel nieuw als gebruikt. Ze halen een groot deel van hun spullen uit het buitenland.
Als we even later met de eigenaar praten en aangeven wat de bedoeling is en we graag willen onderhandelen over de prijs van 1 koop met alles wat we nodig hebben, is hij bereidt om daarin mee te gaan. Hij wil ons helpen en adviseren als het nodig is.
Het mooie is, is dat ze ook onderhoud en service doen, ook op apparatuuur die niet daar gekocht is. Ze krijgen binnenkort ook nog tweegroeps machines binnen. We gaan bekijken of we maandag nog terug kunnen gaan, als we alles op een rij hebben . Het is goed dat Irene mee is, ze is slim en intelligent en denkt goed mee. Ze wil ook de boekhouding voor de bar doen en Dickens en Harriet die de bar gaan runnen, mee helpen met de bedrijfsvoering. Ze heeft een tijdjengelden een start gemaakt met een eigen bedrijfje, een vishandel. Maar de leverancier is er met haar geld vandoor gegaan.
Ik heb ’s middags nog contact met de ROCKBERN COFFEE GROUP LTD, van de methodisten organisatie. Op hun site staat dat ze adviseren over het starten van een coffee shop.ze zijn bereidt om ons te ontvangen, we kunnen maandagmiddag evt, terecht.

IMG_1340

IMG_1341