Nieuwe lokatie voor 316

316 Coffee House betrekt nieuwe locatie.

De locale shopmanager van de 316 Coffee House in Kitengela (Dickens Owina) is veruisd naar de nieuwe locatie voor zijn koffiebar. Op een 500 meter van de hoofdstraat vond hij een geschikte shop en heeft deze met ingang van 1 juli 2016 gehuurd.

 

Balozi Road Shop

De shop biedt voldoende ruimte en er is stromend water aanwezig alsmede een toilet. Omdat de locatie vlak bij de hoofdstraat is, komen er veel mensen langs en is de zichtbaarheid goed. ook is er een grote parkeerplaats vlak naar het gebouw waar de shop in is gevestigd.

New Shop 316 CoffeeHouse

Al met al een grote vooruitgang ten opzichte van het vorig pand.

De Shop ligt aan Balozi road vlak bij Leleshwa Inn, een goed bekend staand hotel in Kitengela.

Waarom verhuizen?

Vorig voorjaar opende de ‘316 Coffee House’ 316 GreyHousehaar deuren in het Grey House in Kitengela vlakbij Nairobi (foto hiernaast). Door zijn enthousiasme en inzet en de financiële ondersteuning vanuit Stichting Coffee Foundation, is het Dickens gelukt om na ruim een jaar wat winst te maken! Hier zijn we als bestuur erg trots op!   

Wat is er gebeurd?

Door ingrijpende problemen met de riolering van het Grey House heeft Dickens op last van de autoriteiten, in korte tijd,  zijn Coffeebar  al twee keer moeten sluiten! Dit betekent: geen klanten, geen verkoop en dus geen inkomen, terwijl een aantal kosten gewoon maandelijks blijven doorlopen. Het probleem is nog steeds niet structureel verholpen; daarom heeft Dickens  in overleg met het bestuur van de Stichting, besloten de huur op te zeggen en uit te kijken naar een nieuwe locatie voor zijn Coffeebar.

Wat doet het bestuur?

Allereerst blijft het bestuur Dickens ondersteunen in zijn activiteiten, omdat we graag zien dat de 316 CoffeeHouse een succes wordt. In de eerste plaats natuurlijk voor Dickens, zijn vrouw en zoontje! Maar ook voor de werkgelegenheid in Kitengela, voor Kenia en zeker ook voor het Koninkrijk van God!
Waar mogelijk zal het bestuur Dickens dan ook financieel ondersteunen. Maar de middelen hiNavais Shopping Mallertoe zijn voor de pas opgerichte  Stichting (nog) niet toereikend, temeer niet omdat wij geloven dat er mogelijkheden zijn voor nog meer Coffee-bars. Maar Dickens moet nu wel geholpen worden om door te kunnen starten en de 316 CoffeeHouse tot bloei te brengen.

Wat kunt U doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor eennieuws lokatie van de 316 CoffeeHouse, zoals in de Shopping-Mall op de foto hiernaast.
Bent u iemand met een passie voor koffie? Bent u iemand met een passie voor mensen in derde-wereldlanden? Bent u iemand met passie voor jonge ondernemers met een droom om een eigen bedrijf op te starten en te runnen? Help Dickens dan een doorstart te maken en investeer in de toekomst van een ander!
U kunt ons helpen door een post van de begroting te sponsoren. Of door een kleiner bedrag over te maken voor één van de onderstaande begrotingsposten. Elke € 5,-, € 10,- of € 20,- helpt ons om de begroting rond te krijgen.

Begroting

De verhuizing en doorstart van de 316 CoffeeHouse is begroot op € 1.500,-
– Een nieuwe bar/counter € 250,-
– Extra inventaris als stoelen en tafels € 250,-
– Verf om de nieuwe locatie te verven €  50,-
– Contract- en aansluitkosten € 550,-
– De eerste maand huur €  200,-
– Reclame en PR voor de nieuwe lokatie + overig €  200,-

Klik hier voor de actie nieuwsbrief