Sunday

Zondag 22/2/15
Het harde bed begint te wennen, we slapen al beter. Of we zijn ondertussen zo moe dat een hard bed niet meer uit maakt. Whatever, we slapen wel goed. Tenmiste nadat de lokale bar stopt met muziek. Vannacht was dat rond vier uur.
Maar goed, het is een rustdag vandaag, dus weinig gepland: kerdienst en discipelschapstraining. De rest zal zich wel vullen, hoe?  Dat zullen we wel zien, manjana! Net als we internet checken valt de stroom uit, afwachten dus. Uiteindelijk komt pas ’s avonds om zeven uur de stroom weer terug. In alles merk je dat men er op ingespeeld is dat ze zonder power moeten kunnen doorwerken. We krijgen gewoon ontbijt in elk geval.
Om 10 uur worden we opgehaald door de eigenaar van de huur auto, hij zal ons bij de kerk afzetten. Ik moet zelf maar rijden zegt hij. Al gauw komen we er achter dat hij niet weet waar de kerkvan Wycliff is en wij weten het ook niet. Hij neemt het stuur over en begint te bellen, na vijf telefoontjes hebben we het gevonden. We komen net na de worship binnen. De kerk is een oude tent met een man of 15. Wycliff blijkt nog op de conferentie in Machacos te zijn en dus preekt zijn vrouw Irene.

Na de dienst gaan we in de tuktuk naar het hotel. Gelukkig heeft Irene ons vertelt wat dat mag kosten, want hij probeert ons drie keer teveel te vragen dna het geldende tarief. Uiteindelijk accepteert hij ons bod waar 25% fooi in zit tov het standaard tarief

Als we op onze kamer zijn belt Daniel Gichana voor een afspraak, we spreken voor vanavond direct na de discipelschap training.
’s Middags wandelen we nog even en maken wat foto’s, we zien een paar grote vogels die lijken op ooievaars en lopen langs een nederzetting van de Massaii. Als we op verzoek van een paar kinderen wat foto’s maken, komt de oma in beweging en komen eenpaar vrouwen heftig pratend en gebarend op ons af. Als het blikt dat we Enegels praten wordt een dichter erbij geroepen als tolk. Het blijkt dat ze niet willen dat we zonder toestemming foto’s maken. We praten mog even wat en gaan weer verder. De oudere massaii zien er mooi uit met veel kleuren en kralen. Ze wonen in armoedige lemen hutjes waartussen hun vee loopt. Direct naast die hutjesstaan verschillende geweldig mooie villa’s waar je in NL er neit veel van hebt. Een geweldig groot contrast.
Een ander contrast met de kerkdienst van vanmorgen zijn verschillende samenkomsten van mensen die hun lokale godsdienst bijeenkomsten houden met drums en zang. Het voelt als een geestelijke strijd om Gods Koninkrijk te weren uit hun territorium.
Aan het eind van de middag praten we met Dickens en Patricia over discipelschap en hoe ze dat vorm kunnen geven in hun omgeving en vanuit de koffiebar. Ze zijn gretig om alles te horen en enthousiast over de boodschap. Een goede meeting waarbij ik merk dat het bij mij uit mijn hart komt. Doordat ik er zo over praat leg ik verbanden en zie ik hoe God in ons leven en onze omgeving al veel gedaan heeft. Gaaf om dat over te brengen.
We gaan in 1 flow door in. De meeting met Daniel. Ook hij isenthousiast over wat we doen en onze visie. Hij ziet wel mogelijkheden om mij een keer te laten spreken op een meeting over business en Gods Koninkrijk. Een uitdaging die ik wel aan wil nemen.

IMG_2921 IMG_2960