Signing the Contract

Maandag 22/2/15
Vandaag staat in het teken van het tekenen van het huurcontact voor de locatie waar de koffieshop zal komen. Ik vind dat erg spannen, omdat we nu verplichtingen aangaan. Nu komt het aan op geloof en vertrouwen. Als weterugkijken op de afgelopen dagen zien we duidelijk Gods hand in de ontwikkelingen en hoe Hij ons leidt en stuurt door de beslissingen vanuit ons hart. Dus ook voor vandaag leggen we de zaken in Gods hand en vertrouwen Hem voor de juiste keuzes en leiding.

We moeten eerst geld halen om een aanbetaling te doen en de eerste maand huur te voldoen. Bij de vierde bank is de ATM ons goed gezind en kunnen we met Dickens naar de zaakwaarnemer van de eigenaar om het contract te regelen. Het contract moet nog ingevuld worden en we gaan uiteindelijk zelf het geld storten bij een bank, om het geld bij de eigenaar te krijgen. Maar dan is het ook geregeld en kan Dickens aan de slag met het regelen van de loodgieter, elektriciën en maken van de bar en balie. Hij is optimistisch en verwacht dat we de machine morgen of uiterlijk woensdag kunnen installeren.
Vanmiddag hebben we een afspraak met Bischop Mark Kariuki, het hoofd van de Deliverance church in Kenia. Op aangeven van Jaap Dieleman heb ik contact met hem gezocht voor hulp voor het bemannen van een bestuur en meer jonge mensen die een business willen starten. Wycliff gaat met ons mee, zodat Mark en hij ook elkaar leren kennen.
De auto van Wycliff blijkt stuk te zijn en om 12.00 uur moet hij nog wat anders regelen. Uiteindelijk lukt het om auto met chauffeur te krijgen en rijden we rond hal twee richting Nairobi. Het zal krap worden om op tijd te zijn, wat dan ok niet lukt door het verkeer. De laatste driehonderd meter staan volledig vast en we komen niet meer voorruit. We besluiten om te gaan lopen.
We komen uit bij het gebouw van de Keniase koffie corporatie waar Mark kantoor houdt. Een oud fabrieks pand waar vroeger alle Keniase koffie werd bewerkt, verpakt en op transport gezet naar de havenstad Mombassa. Het kantoor van Mark is een schril contrast met het gebouw: Groots,  pompeus en indrukwekkend.

We hebben een goede meeting, Mark helpt ons aan contacten en is geïnteresseerd in het model van de koffie foundation. Hij is bereid om onze visie op zijn leidersmeeting te presnteren. We geloven voor meer open deuren.

Als we klaar zijn moeten we nog koffie oppikken van Rockbern, we hebben 6 kilo koffie besteld voor Dickens om een maand koffie van te schenken. Uiteindelijk lukt dat na 20 min. wachten en zoeken in de omgeving, we ontmoeten Peter van Rockbern weer en nemen de koffie van hem over.
Rond zes uur zijn we weer in Kitengela in het hotel. Het was een vruchtbare, maar wel spannende dag, we hebben veel extra uitgaven gedaan. We kunnen alleen maar vertrouwen dat het ook vrucht zal dragen. Als we wat berichtjes krijgen van Dickens worden we bemoedigd, hij heeft veel bereikt in de voorbereidingen voor de inrichting van de bar en is optimistisch over de installatie van de machine.

IMG_2977