More training

Dec. 8th 2013

Om 16.00 uur zien we de kerngroep weer hij Wylciff thuis. Nu is de vierde man er ook. Een jongen: Wyckliff en Irene zit er ook bij. We nemen wat zaken door als budget en operational plan. En ik maak ze duidelijk dat het de bedoeling is dat zij daar zelf aan gaan rekenen om een goed zich op de financiën te krijgen. Daarna bespreken we een planning, wat er allemaal moet gebeuren en wie wat doet. Ik heb een opzet gemaakt zodat we daar doorheen kunnen lopen. Zelf komen ze nog met aanvullingen en opmerkingen. Dickens zit er goed in, en ook Wyckliff heeft een aantal zinvolle aanvullingen. De jonge dames zijn wat stil en verlegen, maar als ik ze wat uitdaag om na te denken over het interieur, kleurstellingen ed dan komen ze wel wat los.
Voordat we stoppen bidden we samen nog voor het project, ook Dickens bidt en geeft goed aan wat we van God verwachten. Ik motiveer ze nog om maandagavond bij de Discipleschap training te zijn. Ze gaan hun best doen. Als Wycliff mij teug brengt hebben we beiden wel het gevoel dat deze groep het gaat oppakken en er mee aan de gang gaat.
Even nadat ik bij het hotel ben, komt Daniel Gichana er aan. We hebben een uurtje een geanimeerd gesprek. Hij verteld van alles en is vooral geïnteresseerd in contacten in NL om ook in NL wat te kunnen doen. We praten over de kerkelijke situatie in NL. Wellicht is het nu wel de tijd dat Afrikanen het evangelie in NL gaan brengen.
Als Daniel weg is, ga ik nog wat eten. Ze hebben ook Geitenvlees op het menu staan, laat is dat es proberen. Het smaakt idd naar geit, zoals ook de geitenkaas naar geit smaakt. Het is goed te eten.

IMG_1357