Meeting with SMEP

Vrijdag 20/2/15

Op deze tweede dag in Kenya hebben we samen met de shopmanager een afspraak bij SMEP, een micro-finance organisatie, om te bespreken hoe zij hem en de koffiebar kunnen ondersteunen. Het was een goede meeting met mogelijkheden voor de toekomst maar niet voor nu op de korte termijnen bij de start. Wel kunnen ze hem begeleiden bij de verdere groei zowel met advies als financieel.
Daarna nemen we de financiƫn door met de shopmanager, hoe het er voor staat en wat er nog nodig is om te kunnen starten. Er moet nog wat geld bij om klein te kunne starten op de locatie die we gisteren bekeken hebben.
We checken ook nog de machine en het waterfilter. Het blijkt dat niet alle slangen erbij geleverd zijn ondanks mijn uitdrukkelijke verzoek om dat er wel bij te doen, zodat we alles in een keer aan kunnen sluiten ggrrrrr, helaas nu moeten we zelf nog achter aansluitslangen en koppelingen aan gaan. We proberen in Kitengela nog te vinden wat we nodig hebben om eea aan te sluiten, maar worden al snel doorverwezen naar Nairobi. Morgen gaan we Nairobi, dus moeten we dan de betreffen winkel opzoeken om te zoeken wat we nodig hebben.
Aan het eind van de middag lopen we nog een rondje over de markt en doen wat boodschappen voor een lunch, waarna we in de tuin relaxen in de zon. Het was warm vandaag, rond de 30 graden en veel zon. Wel lekker, maar als je moet werken wel warm.

IMG_2998