Koffiebars voor Afrikanen doel coffee foundation

Coffee Foundation een stichting opgezet om ondernemers in derde-wereld-landen te helpen met het starten van een koffiebar. We geven graag praktische hulp en advies om mensen te helpen in hun eigen omgeving een bestaan op te bouwen. Deze bewogenheid voor de medemens in ontwikkelingslanden combineren we met onze passie voor koffie.

Coffee Foundation

Stichting Coffee Foundation helpt ondernemers in derde-wereld-landen een koffiebar te starten en te exploiteren als hun eigen bedrijf.

Wij geven ondersteuning in het totale proces van het eerste idee tot en met de realisatie. We zoeken naar de juiste (christen)ondernemer, een geschikte locatie, voorzien de bar van een goede koffiemachine, geven praktische hulp en training, en geven financiële hulp aan de startende ondernemer. Ook tijdens de exploitatie van de koffiebar blijft Stichting Coffee Foundation met raad en daad naast de ondernemer staan.

Wij doen dit door ondernemers de kans te geven een succesvolle horecaonderneming te starten en uit te bouwen, waardoor zij zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien; om de lokale economie te stimuleren en werkgelegenheid voor meer mensen in hun regio te creëren.

Koffiebar                                 

Een koffiebar is een ideale, laagdrempelige gelegenheid voor mensen om iets te eten en te drinken en daarbij andere mensen te ontmoeten, relaties te bouwen en zo de onderlinge betrokkenheid te vergroten. En het is een mooie plek om ongedwongen de liefde van Jezus te delen met bezoekers.

Activiteiten

Op dit moment heeft de stichting 1 koffiebar gerealiseerd in Kitengela vlakbij Nairobi, de hoofdstad van Kenia. De “316 Coffee House” (een verwijzing naar Johannes 3 vers 16) wordt sinds maart 2014 gerund door Dickens en Patricia Owina en nu, na een klein jaar begint de bar goed te draaien en is het bijna winstgevend. Naast een paar giften hebben we er zelf veel geld in gestopt. We hebben zelf een espressomachine aangeschaft en geëxporteerd naar Kenia. We wilden eerst ervaren of het plan haalbaar is en leren van een eerste project, voordat we alles officieel maakten in een stichting en sponsoren zouden gaan zoeken.

Nu deze ene bar een succes is, willen we nog meer ondernemers in Kenia en in de toekomst in andere ontwikkelingslanden helpen bij de start van hun bedrijf.

Zie artikel op Blik op Zeewolde: http://blikopzeewolde.nl/koffiebars-voor-afrikanen-doel-coffee-foundation/