First day at Nairobi

Dec. 4th 2013

Het was even wennen dat harde bed, waardoor ik wat onrustig geslapen heb. Het zal wel wennen de komende dagen. Ik kan in elk geval wel lekker op mijn buik liggen, zonder last van mijn rug te krijgen.
Vanmorgen hebben we eerst ff ontbeten. Wycliff en Irene waren er ook even met hun jongste zoon, David. We hebben even bekeken hoe we de komende dagen in willen vullen. Wycliff heeft vrijdagavond ook nog een dienst, een dankdienst. Zaterdag wordt de training waarschijnlijk alleen de middag. En dan ergens willen we ook nog een ochtend naar het wildlife park hier vlakbij. Donderdag en vrijdag gaan we in elk geval proberen zoveel mogelijk te doen. Ik heb al even een afspraak gemaakt met Owen voor vanmiddag om 16.00, het contact wat ik van Richard gekregen heb.
Wycliff komt ons om 12.00 halen om Ton naar het vliegveld te brengen.  Tot die tijd lopen Ton en ik nog even langs de hoofdstraat naar een winkelcentrum, wat een mogelijke locatie is voor de coffee shop. Op de eeste etage hebben ze een food-corner, waar veel restaurants zitten en nog rumte beschikbaar is. Het is er niet erg druk rond 10.00 uur in de ochtend. Verder haal ik nog geld en kijken we nog wat rond. Er zijn veel bouwmaterialen shops langs de weg. Er wordt hier ook veel gebouwd in de omgeving, goeie handel dus.
Om 12.00 uur brengen we Ton naar het vliegveld, een klein half uurtje rijden vanaf ons hotel. Dus vanaf nu ben ik alleen en is Ton op weg naar het koude Nederland. We doen nog even wat kleine boodschappen en ik weet wat Masala thee te bemachtigen voor thuis.
Om 16.00 uur ontmoet ik Owen Ngochi. Hij is exporteur van biologisch fruit en koffie. Voor de koffie heeft hij contact met Richard. We kunnen koffie van hem afnemen, Hij heeft verschillende flavors. Hij nodigt ons uit om op zijn kantoor te komen proeven. Verder wil hij ons helpen met een aantal zaken die uitgezocht moeten worden en denkt hij dat bij de import van ee koffie machine de invoer rechten kunnen vervallen als de koffie machine voor een kerk is. Het was een zinvol gesprek en we gaan kijken wat we samen kunnen doen.
Wycliff haalde mij later op om bij hun te eten. Leuk om zo Keniaans in hun huis te mogen eten. Na het eten zijn we naar een internet cafe gegaan en hebben zijn nog wat rond gaan rijden. Hij heeft me van alles laten zien, waar ze gewoond hebben, de sloppenwijk, verschillende kerken etc. Als ik laat weer op mijn kamer kom blijkt internet weer te werken.

IMG_1840 IMG_1839