Discipleship training

Dec. 7th 2013

We zouden vandaag om 16:00 starten met een training discipelschap en een korte introductie van de coffee shop. En dat specifiek voor het kernteam dat de coffee shop moet gaan trekken. Wycliff kwam mij om 15.50 ophalen op de Bodaboda en zo ben ik ook naar zijn huis gegaan, een paar minuten vanaf hier. Wel weer een leuke ervaring.
Er komen drie van de vier teamleden opdraven, een niet al te slechte score. Allemaal jonge mensen, twee jonge vrouwen en een jonge man. Ook allemaal nog een beetje schuchter, vooral de vrouwen. Maar na enige tijd wordt het wat beter en komt er schoorvoetend wel een reactie. Ik heb geen tijd om uitgebreid overal op in te gaan en ze zelf ook dingen te laten ontdekken helaas. We hebben krap aan anderhalf uur.
Na een korte en schuchtere kennismaking deel ik wat over de visie van de coffee shop en wat we van hen verwachten dat ze vanaf nu betrokken zijn en verantwoordelijkheid nemen. Dickens, de jonge man, is bereid om zijn baan op te zeggen om hiervoor te gaan, dus dat is wel een goed teken. Patrica heeft op dit moment geen werk, maar is wel heel erg gemotiveerd en pakt de dingen goed op. Harriet studeert event- en vrijetijdsmanagemement en is in april klaar.
Daarna ga ik in op discipelschap, de basis zaken voor zover er tijd is. Het is duidelijk wel relevant voor hen, en veel zaken ook voor Wycliff een eye opener. Aan het eind van de training daag ik ze uit om elk aan te geven waar ze dankbaar voor zijn en voor elkaar te bidden. Dat is duidelijk een uitdaging voor ze, maar ze pakken het wel op. Patrica bidt op die manier zelfs voor Wycliff! Gaaf. Na deze korte sessie voel ik al sympathie voor dit clubje en zie ik het wel met ze zitten.
Het is zo goed om te zien dat God er bij blijft, ook al zie ik het zelf even niet meer. Ik ben helemaal bemoedigd door deze sessie, het was heel goed en geeft moed om door te gaan.

IMG_1358