Coffee Bar Pemba?

2013, nov. 24th

Tijdens mijn zendingsreis in Mozambique maak ik op de IRIS Base in Pemba kennis met Tim.  Iemand vertelde dat Iris bezig is om een koffiebar te bouwen aan de strandweg en verwees mij naar Tim.

Tim is projectleider hier op de basis en de projectmanager van de IRIS coffee shop. Tim liet mij zijn plannen zien en vertelde vrijuit, hij wil binnenkort voor ik weg ga mij nog meer inzicht geven in zijn plannen, budget etc.
Ze willen een bestaande “strandtent” verbouwen tot bakkerij en coffee shop, meteen buiten de poort van Iris, aan de doorgaande weg. Een bestaande baraccha van Iris naast hun winkeltje. Ze hebben budget om er een bakkerij van te maken. Er moet vooral verbouwd worden en de bakkerij benodigdheden kosten veel. Het is een werkgelegenheidsproject voor lokale Mozambikanen.
Ik vertelde hem van mijn plannen in Nairobi en daarover was hij ook enthousiast. Ik kan hem vooral helpen met de koffiemachine en training voor het werken met de machine. Gaaf hoe God werkt, deuren opent als je beschikbaar bent. Punt is wel dat Tim nu in zijn planning heeft om over drie tot vier maanden de koffiemachine te plaatsen. En zover als ik het nu overzie, gaat hij dat niet alleen redden en heeft hij geen andere mensen die dat voor hem gaan doen.

Het is een mooi project om van te leren, omdat er een grotere organisatie achter zit en meer mensen bij betrokken zijn. Ook mensen die al veel ervaring hebben in opstarten van zaken in Afrika. Heb is ook mooi dat de verwachting is dat het allemaal de komende maanden moet gebeuren, zodat dat leertraject ook snel doorlopen kan worden. To be continued.

 

IMG_1791

IMG_1790